Често задавани въпроси

Какви са стъпките при изработка на сайт?

В Web studio Yana, работим по следния начин:

 1. Обсъждане на структура на сайта – брой и видове страници, менюта
 2. Избор на цветове и лого
 3. Избор на примерна тема
 4. Предоставяне от клиента на информация с текстове и изображения
 5. Изработка на менюта и една страница
 6. Преглед, редакция (при необходимост) и одобрение
 7. Изработка на останалите страници в зададанието по модел на одобрената страница
 8. Готов сайт и одобрение
 9. Предоставяне на достъп до контролен панел и инструкции за работа с него
 10. Вече имате работещ сайт, използвайте го 🙂

Колко ще ми струва изработката на сайт?

Цената на всеки сайт е различна и трудно може да се определи точна цена. Това е така, защото всеки сайт има различни потребности. Ние от Web studio Yana, можем да ви уверим, че работим на достъпни цени. Свържете се с нас и ние ще ви изготвим безплатна оферта спецално за вас!

Хостинг, домейн, SSL сертификат - какво е и колко ще ми струват?

Всеки сайт има нужда от хостинг и домейн. Без тях няма как да съществува сайтът. Това не са месечни разходи, а ежегодни.

 • Хостинг (сървър, на които е разположен сайта) – в зависимост от избрания план и хостинг компания. Например, една от най-големите хостинг компании в България “СуперХостинг”, предлага 3 вида план, според нуждите на сайта, с цени от 93 лв до 285 лв за първата година. Може да ги разгледате тук.
 • Домейн (името на сайта ви) – в зависимост от избора на домейн, цените варират от около 20 лв до около 80 лв за първата година. Потърси домейн тук.
 • SSL сертификат, който се инсталира на хостинг акаунта – за да се зарежда вашия сайт през сигурна https:// връзка . Препоръчително за всеки сайт – около 35 лв на година. Виж повече тук.

💡При изработка на сайт при нас, ние ще направим всички необходими настройки и инсталации на хостинг, домейн и SSL сертификат. Разчитайте на нас за помощ също при избора на домейн и план за хостинг.

Какви допълнителни услуги предлагате при изработка на сайт?

След изработката на сайта, вие ще имате модерен и работещ сайт. След приключване на нашата работа, ще ви предоставим всички необходими пароли за достъп. От вашия констролен панел ще можете да качвате или променяте допълнителна информация. Също така, ние ще ви предоставим напълно безплатно видео с обучение за работа с платформата.

И все пак, ако имате нужда от допълнителна функционалност на сайта си, може да разгледате предлаганите от нас допълнителни услуги. Свържете се с нас на  +359 889 43 32 82 или чрез info@webstudioyana.com за повече информация.

Само с WordPress ли работите?

Да, работим основно с WordPress. Предимствата на тази платформа са оромни. Част от тях са, че WordPress не спира да се развива и да расте. Също така, тя е удобна както за потребителя, така и за собствениците на сайт. Не по-малко важна е и цената – ние ще ви предоставим безплатна тема и мощен билдър DIVI,  с които 100% от всеки елемент може да се направи според вашите предпочитания. Свържете се с нас на  +359 889 43 32 82 или чрез info@webstudioyana.com за повече информация.

Колко време отнема изработката на един сайт?

Това много зависи от вида и потребностите на сайта. Например, изработката на личен сайт с блог   отнема около 10 работни дни, след предоставяне на цялата нужна информация от страна на клиента. Изработката на онлайн магазин може да отнеме от 2 до 3 седмици, в зависимост от изискванията.

Какво е базова SEO оптимизация?

 Във всеки сайт, изработен от нас е включена и базова SEO оптимизация. Ето какво е включено в нея:

 • Вграждане и настройки на Yoast (плъгин за SEO). Попълване на мета заглавия и мета описания на начална страница.
 • Frandly URLs на всяка страница – лесно четими както за търсачките, така и за хората
 • Google analytics (инструмент на Google за проследяване на трафика на сайта – създаване на акаунт, настройки и вграждане в сайта
 • Google Serach Console (инструмент на Google за по-бърза индексация и отчет на грешки) – създаване на акаунт и връзка със сайта
 • Връзка със социални мрежи като Facebook, Instagram и други (ако има създадени)
 • Допълнителни пощи от хостинг профила (например info@, order@ и т.н)
 • Кликаеми телефони – набиране на телефона от мобилно устройство само с клик върху номера
 • Кликаеми имейли – при клик на посочния имейл, потребителя преминава директно към писане на писмо

💡Ако желаете пълна SEO оптимизация погледнете тук.

Защо да избера Уеб студио Яна?

 Нашето мото е „Ефективен сайт на достъпна цена!“ Ние правим, не само красиви сайтове, те са модерни, функционални, съобразени с изискванията на Google, с адаптивен дизайн към всички устройства, удобни както за потребителя, така и за собствениците на сайтове. Освен това нашите цени са достъпни за всеки.

Направи запитване за изработка на сайт