Защо да изберем DIVI в WordPress?

➡ Защо да изберем ✪ DIVI ✪ в WordPress? Какви са предимствата, възможностите и недостатъците? ➤Научи повече тук!

Защо да изберем DIVI в WordPress?

DIVI е мощен иснтрумент, за изграждане на уебсайтове. Но нека първо обясним какво е DIVI.

Divi е интересна многофункционална тема, която съчетава традиционна тема с вградения визуален Divi Builder за “drag-and-drop” (плъзгане и пускане)

Divi може да се използва като „обикновена“ тема, където се настройва горна/долна част/оформления с помощта на вградените опции на Divi за персонализиране. Или, може също да се използва Divi Theme Builder, за да се проектира 100% от вашия уебсайт, използвайки визуалния интерфейс на Divi.

С цялата тази гъвкавост можете лесно да го използвате за всичко – от блогове до магазини за електронна търговия, портфолиа, бизнес уебсайтове и т.н.

Ако всичко това звучи объркващо в момента, не се притеснявайте! Ще обясним какво означава всичко това в тази статия.
Продължете да четете, за да научите повече…

 

 

 

 

 

 

 

 

Как може да изглежда сайт направен с DIVI?

Всеки уебсайт може да бъде напълно индивидуален според личните нуждите и предпочитанията. Благодарение на пълния контрол до всеки елемент, всичко може да се променя по желания начин.

Това всключва не само цветове и шрифтове, а и разположения, анимации, замяна и персонализиране на елементите по страниците и т.н.

Вижте примерни уебсайтове: Примерен уебсайт 1 , Примерен уебсайт 2Примерен уебсайт 3 , Примерен уебсайт 4

 

Разбира се, за да се изгради по този начин уебсайт са нужни познания по дизайн и функциите на билдъра. Възможностите на DIVI са огромни и неопитен човек може да се загуби във функционалностите му. Но с практика, не е чак толкова трудно. За това, може да се доверите на професионалисти като нас от Уеб студио Яна. Ние ще изградим и настроим всичко бързо, след това вие ще можете да редактирате и добавяте информация.

С какво DIVI е уникална?

В сравнение с други теми, темата DIVI е с вграден Divi Builder. Това е визуален конструктор на страници с плъзгане и пускане (drag&drop). Подобен е на други инструменти като Elementor Pro, Beaver Builder и т.н. Основната разлика е, че е вграден в темата.

Ако не сте запознати с тези инструменти, ще поясним, че те позволяват да се създават 100% персонализирани дизайни, без да е необходима намесата на програмист. Всичко се прави от визуалния интерфейс за плъзгане и пускане (drag&drop).

Оформлението се контролира с редове и колони и да се добавя ново съдържание чрез различни „модули“. Например, може да има един модул за бутон, друг за изображение, друг за таблица с цени, друг за формуляр за контакт и т.н.

Всеки модул (и ред/колона) получава свои собствени подробни настройки, които позволяват да се контролират функции, стилове, интервали и т.н. Например, ако се редактира модул за формуляр за контакт, може да се променят полетата на формуляра, стилове, известия и т.н.

DIVI builder WordPress

Функционалности на DIVI

Функционалностите на DIVI са огромни, по-долу сме изброили само част от тях.

Ефекти

 

 

 

 

 

 

Билдърът е с вградени функционалности за множество ефекти. Всеки елемент може да се измени според желания ефкт.

Форми

 

 

 

 

 

 

 

Всяка секция може да се визуализира под различни форми. Това прави дизайна на сайтът различен и уникален.

Анимации

 

 

 

 

 

 

 

Анимациите към всеки елемент са напълно постижими. За всяка анимация може да се персонализира тип, скорост и посока. Очаровайте посетителите си, докато превъртат надолу по страницата със зашеметяващи анимации, които се задействат, когато елементите попаднат в полезрението.

Филтри

 

 

 

 

 

 

 

Чрез фонови режими на смесване в DIVI могат да се използват набор от филтри и ефекти, включително Hue, Saturation, Brightness, Contrast, Invert, Blur, Opacity и Sepia. Така се постигат зашеметяващи дизайни на сайта.

Адаптивност

 

 

 

 

 

 

Създаването на адаптивни уебсайтове е лесно с Divi. Divi е респонсив по подразбиране, но най-хубавото е, че позволява пълен контрол върху всяка настройка на дизайна на всяко мобилно устройство. Това позволява да се персонализира перфектно външния вид на всеки елемент при отделен изглед за компютър, таблет и телефон.

DIVI шаблони

Divi Builder дава силата да се създават 100% персонализирани дизайни от нулата, в същото време Divi идва с огромна библиотека с шаблони. Това са предварително направени дизайни, които могат да се импортират на всяка страница и след това 100% да се  персонализират с помощта на Divi билдъра.

В момента Divi има над 2300 предварително направени оформления, от които може да се  избира, разделени в 300 пакета с оформления. „Пакетът за оформление“ е тематична колекция от шаблони. Например, комплект шаблони, фокусирани върху създадаване на уебсайт за мода, изкуство и т.н

Също така всеки собствен дизайн може да се запази като шаблон и да се използва по-късно. Могат да се  запазят отделни секции като „Глобални модули“, което позволява да се използва повторно един шаблон на множество места.

Themes and layout in DIVI

Онлайн магазини с DIVI

Изграждането на онлайн магазин с DIVI е напълно възможно и резултатите са зашеметяващи.

В WordPress онлайн магазини се правят чрез допълнителен плъгин WooCoomerce, който е безплатен. Divi е съвместим с WooCoomerce, като предлага и специфични допълнения на WooCommerce, които правят онлайн магазина още по-ефективен.  

Изработка на онлайн магазин с DIVI и WooCommerce

При изработката на онлайн магазин е от изключително голямо значение как ще се изгради уебсайта. Факторите за постигане желания резултат – продажба на продукт/услуга са много. Всеки елемент по страница, структура, категории, призив за действие и т.н. са от огромно значение при решението на крайния потребител. За това, е важно уебсайтът ви да бъде качествено и ефективно направен. Доверете се на специалистите с дългогодишен опит от Web studio Yana.

Още за DIVI

Сигурност

Вашият сайт трябва да е сигурен. Ето защо инжинерите от Elegant Themes са се постарали да направят темата си максимално сигурна. „Sucuri“ е един от най-добрите доставчици на решения за сигурността за WordPress сайтове. Те са направили анализ на кода на темата и са потвърдили, че тя е безопасна за вашия уебсайт.

Divi security

Скорост

Divi бърза тема за зареждане ли е? Да, така е. Защото съвсем наскоро (през юни 2022 г.) Elegant Themes преработи кодовата база Divi, което значително подобри скоростта на зареждане на страниците при стандартните инсталации на Divi.

Основен проблем за бавна скорост при повечето платени теми за WordPress са не добре написания код и огромния набор от плъгини, които идват с нея. Всеки допълнителен плъгин забавя зареждането на уебсайта.

За разлика от тях, DIVI е изграден с отлично оптимизиран код и страниците зареждат добре на всички видове устройства.

Освен това, при използването му не се налага инсталацията на много допълнителни плъгини. Темата DIVI има достатъчно вградени функции и обикновенно се инсталират най-много 1 до 4 плъгина (Yoast SEO, плъгин за бисквитки и GDPR и евентуално други, ако уебсайтът има по-специални нужди). Това прави и цялостната поддръжка на актуализации по-малко рискова. Все пак ако желаете наблюдение на уебсайта си от специалист, може да погледнете Поддръжка на уебсайт.

При правилно изграждане на уебсайта и добре оптимизирани изображения, DIVI се представя отлично със скоростта на зареждане на страници.

Цена

DIVI се заплаща чрез годишен абонамент от $89 или $249 (без ДДС) за неограничен период. Разбира се, за да имате завършен уебсайт е необходимо да имате закупен домейн, хостинг, инсталиран и настроен WordPress, както и инсталирана, настроена Divi тема и познания за билдъра.

Divi цена

Ако нямате опит с този билдър, най-доброто решение е да се доверите на специалисти като нас. С малко повече желание и търпение, винаги бихте могли да се научите да работите с DIVI. Но ще загубите твърде много време в разучаването на функционалностите и цялостната изработка на уебсайта. А уебсайтът ви е нужен най-вероятно сега?

Web studio Yana ви предлага изработка на уебсайт, без да е нужно да доплащате допълнително за DIVI. Ние разполагаме с готовите пакети с всички 316 (към днешна дата) теми и над 2315 варианти за страница. И всичко това на атрактивни цени!

Да обобщим плюсове и минуси на DIVI

Положителни

 • 100% достъп и възможност за промяна на всеки елемент в страниците
 • Един от най-добрите билдъри на страници с предварително зададени разположения, секции и модули
 • Респонсив дизайн, с пълен контрол върху мобилната версия
 • Съвместимост с WooCommerce, MailChimp, Google Maps и други
 • Възможност за изработка на всякакъв вид уебсайт – личен, блог, услуги, онлайн магазин и други.
 • Бързо се свиква с работата на билдъра ако имате опит с подобни инструменти
 • Интуитивна
 • Лесно се добавя допълнителен код, без намесата на програмист
 • Актуализация на темата до живот
 • Отлично съотношение на цена и качество

Отрицателни

 • Функционалностите са огромни и за неопитен човек първоначално може да е стряскащо
 • Цената на DIVI е с годишен абонамент, което ви обвързва с допълнителен разход. Освен ако не изберете някои от нашите оферти, в които цената за изработка е еднократна. Ние сме се погрижили нашите клиенти да НЕ плащат годишен абонамент за използването на DIVI 🙂

 Обобщение

Като цяло DIVI е отлична тема, която може да обслужи почти всяка ниша. Възможностите на DIVI билдъра са огромни и при познаване на фунционалностите му, резултатите са модерен, красив и функционален уебсайт.

Ако не ви е позната работата с подобен тип билдъри, най-добре се доверете на специалист. Ние, от Web studio Yana можем да направим вашия уебсайт, изцяло съобразен с вашите изисквания и нужди на достъпна цена.

Не се колебайте! Свържете с нас на  +359 889 43 32 82 или чрез  info@webstudioyana.com . Ние ще ви направим безплатна консултация и оферта според вашите изисквания.

Направи запитване

Направи запитване за изработка на сайт